Prajitura Alba ca Zapada

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 6551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde (aprox.500-550g)

Pentru crema:

  • 800ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi:

Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam un aluat omogen care sa nu se mai lipeasca de maini. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema:

Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul, coaja de lamaie si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam.
Cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam si vanilia impreuna cu zeama se lamaie, amestecam pana omogenizam bine totul si dam crema deoparte sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, adaugam untul lingura cu lingura si mixam pana il incorporam pe tot.

Pentru ansamblare:
Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi jumatate din crema, a doua foaie, restul de crema si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.

TIPS-URI

1

in loc de amidon de porumb se poate pune faina

2

in loc de zahar brun puteti pune zahar alb dar cu 1-2 linguri mai putin ca este mai dulce ca cel brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie